Автогранд Миколаїв Новини

Свіжі та актуальні новини від Автогранд Миколаїв.

  1. Новини
  2. 24 квітня Volkswagen офіційно представив оновлену версію гоночного автомобіля ID. R.
26.04.2019
Новини від Фольксваген

24 квітня Volkswagen офіційно представив оновлену версію гоночного автомобіля ID. R.

Спортивний флагман майбутнього сімейства електричних автомобілів Volkswagen може встановити новий рекорд на трасі Nordschleife довжиною 20.832 км, а у французького автогонщика Ромена Дюма є всі шанси перевершити свій попередній рекорд.

 ID. R.

Колишній ID. R навіть в розрідженому повітрі Пайкс-Піка міг на великих швидкостях генерувати притискну силу, що перевищувала власну вагу (трохи вище тонни). Але максималка електрокара становила лише 240 км / год, чого було достатньо для заїзду на знамениту гору в Колорадо. На Північній петлі умови інші, середня швидкість повинна бути близько 185 км / ч (на Пайкс-Піке вона склала майже 151), а максималка на більш-менш прямих ділянках - набагато вище. І у оновленого електрокара вона дорівнює 270 км / ч. Час розгону з нуля до ста залишилося тим же, що і було, - 2,25 с. При цьому сумарна паспортна віддача двох електромоторів (по одному на вісь) змінилася: 680 к.с. і 650 Н • м.

Секрет укладений в системі DRS, подібної до тієї, що використовується в болідах Формули-1. На прямих вона дозволяє знизити опір повітрю на 20% за рахунок опускання основної секції антикрила при натисканні кнопки в кокпіті. А з урахуванням інших змін лобове опір суперкара в такий момент виявиться на 33% нижче, ніж у нього ж в конфігурації 2018 года! Саме антикрило повністю перероблено. Воно встановлено нижче, так що загальна висота прототипу зменшилася аж на 221 мм (до 979 мм). Ширина моделі (2350), як і база (2850), збереглися, а от довжина підросла на 19 мм (до 5219).

Також інженери переглянули «енергетичний менеджмент», що дозволяє використовувати електрику більш ефективно. Справа тут не в його витраті як такому. Головний розробник електрики і електроніки в Volkswagen Motorsport Марк-Крістіан Бертрам пояснює: «Коли ID. R досягне Döttinger Höhe (трикілометрова пряма в кінці Нордшляйфе - прим. Ред.), Він уже пройде в гоночному темпі 18 км. А нам хотілося б дозволити Ромена пройти всю цю пряму на максимальній потужності ». Просте нарощування акумуляторів тут не допоможе, адже воно призвело б до зростання маси електрокара. Значить, потрібно краще використовувати той запас, що є на борту.

Північна петля: загальна довжина - 20,832 км, 73 повороту, перепад висот - близько 300 м. Дорога на Тяньмень («Дорога до Небесних врат»): довжина - 11 км, 99 шпильок, старт на висоті 200 м над рівнем моря, фініш на висоті близько 1300 м.

Зараз автомобіль почав випробування на Нордшляйфе, а спроба побити рекорд відбудеться влітку нинішнього року. Після чого вже в вересні Ромен повернеться за кермо ID. R, відправившись в Китай, на звивисту «Дорогу до Небесних врат» на горі Тяньмень. Оскільки на неї ніколи не виходив автомобіль з таким високим потенціалом, офіційного рекорду підйому на Тяньмень немає.

Однак Ромена Дюма буде з ким позмагатися. Він повинен спробувати в реальності пройти цей серпантин швидше, ніж досвідчені геймери в гоночної симуляції China Challenge на тій же самій трасі. Втім, випробувати оновлений ID. R гравці усього світу можуть вже зараз, в тому числі і на віртуальній Північній петлі: компанія Volkswagen оголосила про додавання точної цифрової моделі ID. R в відомий гоночний симулятор RaceRoom.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.